Δευτέρα, 17 Μαρτίου 2014

Δέκα περίεργες σεξουαλικές πρακτικές του ζωικού βασιλείου.


Η επιστήμη έχει περάσει ατελείωτες ώρες μελετώντας την σεξουαλική συμπεριφορά των ανθρώπων, με όλες τις εκτροπές και παραξενιές της. Τι συμβαίνει όμως στον κόσμο των ζώων; Είναι όμορφα και χαριτωμένα, δε λέω, αλλά πολλά από αυτά έχουν κάποια χμ...ας πούμε «ιδιαίτερα» γούστα όταν πρόκειται για τη σεξουαλική τους συμπεριφορά.


10. Μέλισσες –ή αλλιώς «σεξουαλική αυτοκτονία»


Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε, οι κηφήνες πεθαίνουν μετά τη σεξουαλική πράξη. Είναι ένας ευγενής θάνατος βέβαια αφού ακριβώς αυτή η θυσία εξασφαλίζει τη γονιμοποίηση της βασίλισσας καθ’όλη τη θητεία της. Η όλη διαδικασία είναι πολύ δραματική. Η βασίλισσα επειδή έχει αρχές και δεν είναι κανένα τσουλί, συμμετέχει στην σεξουαλική τελετουργία μόνο μια φορά σε όλη τη ζωή της (γιατί ως γνωστόν μια ίσον καμία). Αλλά επειδή έχει και δουλειές και δεν μπορεί να χάνει χρόνο σε τέτοιες ποταπές διαδικασίες, όλο το σεξ (ο θεός να το κάνει) γίνεται εν πτήση και θα μπορούσαμε να μιλάμε για «πτήση του μέλιτος» αν δεν υπήρχαν δύο τινά˙ πρώτον υπάρχουν πάνω από ένας μνηστήρες στην όλη υπόθεση (12-15 κηφήνες) και δεύτερον πεθαίνουν όλοι μετά την πράξη. Κάτι σαν την σεξουαλική έκδοση του Kill Bill...Kill Bee! Ο δε θάνατος προέρχεται απο την αποκόλληση του σεξουαλικού οργάνου του κηφήνα. Μιλάμε για μεγάλη αντροτραγανίστρα (κηφηνοτραγανίστρα to be precise) αλλά τουλάχιστον το κάνει μια φορά και μετά γεννάει στην άνεση του σπιτιού της, αφου πλέον το σώμα της λειτουργεί σαν κινητή τράπεζα σπέρματος για τα υπόλοιπα 2-7 χρόνια της ζωής της. 

9. Αντεχίνος (Antechinus) – ή αλλιώς «σεξ μέχρι θανάτου». 


Και ενώ τα βάσανα του κηφήνα τελειώνουν σχετικά σύντομα, το θηλαστικό ποντικάκι που ακούει στο όνομα αντεχίνος, κυριολεκτικά πηδάει μέχρι να επέλθει ο θάνατος του. Μπορεί τα αρσενικά να κάνουν υπομονή 11 μήνες μέχρι να φτάσουν στην σεξουαλική ωριμότητα αλλά όταν φτάσουν του δίνουν και καταλαβαίνει! Αποφασισμένα να κάνουν σεξ με όσο περισσότερα θηλυκά μπορούν (γνωρίζω και άντρες με τις ίδιες φιλοδοξίες) και για όση περισσότερα ώρα μπορούν, φτάνουν να κάνουν σεξ μέχρι και για 12 ωρες σερί (τέτοιο άντρα ομολογώ δεν γνωρίζω) , για να διαφυλάξουν την συνέχιση των γονιδίων τους! Με το πέρας της αναπαραγωγικής περιόδου είναι πλέον καταρρακωμένοι, άσιτοι, με αφόρητο στρες λόγω της άκρατης παραγωγής τεστοστερόνης και με ένα ανοσοποιητικό σύστημα κουρελιασμένο και δεν τους απομένει τίποτα άλλο παρά να πεθάνουν. Για το γονίδιο ρε γαμώτο!

8. Ιπποπόταμος ο κοπρολάγνος

I’m too sexy for my cat...
Και ενώ κάποια ζώα δίνουν και τη ζωή τους για να ζευγαρώσουν, ο ιπποπόταμος είναι εξαιρετικά τσιγκούνης. Ή αυτό, ή απλά είναι πάαααααρα πολύ ντροπαλός με αποτέλεσμα όταν θέλει να «απαυτώσει» να τα κάνει πάνω του! Και όχι μόνο αυτό, αλλά τα πετάει, με τη βοήθεια της ουράς του, πέρα δώθε ανέμελα μαρκάροντας την περιοχή του και εντυπωσιάζοντας το υποψήφιο θηλυκό που έχει μάθει προφανώς όλα αυτά τα χρόνια να έχει πολύ χαμηλά στάνταρ. Δεν βρήκαμε βίντεο με τη συγκεκριμένη σκηνή αλλά πολύ αμφιβάλλω οτι θα θέλατε να το δείτε ούτως ή άλλως.

7. Red-Sided Garter Snake – ή αλλιώς τύφλα να’χει ο Καλιγούλας


Τα κόκκινα αυτά φιδάκια έχουν ξεπεράσει κάθε αναστολή. Όταν ζεστάνει ο καιρός και θέλουν να αναπαραχθούν, οι αρσενικοί μαζεύονται σε ομάδες και περιμένουν να περάσει καμιά θηλυκιά χαμηλών ηθών. Με το που θα εμφανιστεί, της ορμάνε και σχηματίζουν μια αναπαραγωγική μπάλα (αν και εμένα μου φάνηκε πλεξίδα) που μπορεί να φτάνει τα 100 αρσενικά ανα θηλυκό! Το φιδο-όργιο δεν σταματά εκεί καθώς όλα τα αρσενικά παλεύουν για να γευτούν τις χάρες της φιδουλίνας, αλλά κάποια πιο πονηρά εκμεταλλεύονται τον κακό χαμό και εκκρίνουν θηλυκές φερομόνες. Δεν θα το σχολιάσω.

6. Ακανθόχοιρος –ή αλλιώς λάτρης της χρυσής βροχής.

Τι έγινε με τη μικρούλα ρε γερομπισμπίκη; Την κατάφερες;” 
Και μιας και το χοντρύναμε πριν με τον ιπποπόταμο ας περάσουμε στον ακανθόχοιρο ο οποίος λόγω ανατομίας πρέπει να είναι απόλυτα σίγουρος οτι το θηλυκό τον γουστάρει ειλικρινά και τον δέχεται έτσι όπως είναι με τα προτερήματα και τα ελαττώματα του. Αλλιώς κινδυνεύει να βρεθεί με δεκάδες αγκάθια καρφωμένα στα τρυφερά του σημεία και να γίνει περίγελος. Άρα πρέπει να γίνει μάστορας των προκαταρκτικών τα οποία για τους ακανθόχοιρους είναι τα...τσισάκια-για να το πούμε ευγενικά. Απο απόσταση ασφαλείας λοιπόν, το αρσενικό εκτοξεύει τα ούρα του πάνω στο θηλυκό και αν αυτό εντυπωσιαστεί (απο την ποιότητα;την μυρωδιά;την απόσταση που κάλυψε;δεν έχω ιδέα.) προχωράει στο παρασύνθημα (πότε σχολάς, κλπ).

5. Ψάρι-κλόουν και ψάρι Anthiinae.


Η ζωή στο βυθό της θάλασσας είναι δύσκολη. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνεις γεύμα είτε εσύ είτε το έτερον σου ήμισυ που μαζί κάνατε τόσα όνειρα και μετά ήρθε εκείνος ο καρχαρίας. Οι μονογονεικές οικογένειες είναι συχνό φαινόμενο και το ψάρι-κλόουν βρήκε τρόπο να αντιμετωπίσει τη μάστιγα. Τα ψάρια κλόουν είναι ερμαφρόδιτα και ζούνε σε ομάδες στις οποίες υπάρχει ένα θηλυκό, ένα αρσενικό για την αναπαραγωγή και μερικά μικρότερα αρσενικά για τις χαμαλοδουλειές. Στις περιπτώσεις που το θηλυκό της ομάδας πεθάνει, το αρσενικό που ήταν για την αναπαραγωγή φοράει την ποδιά της νοικοκυράς και αλλάζει φύλο. Άρα στο Ψάχνοντας τον Νέμο υπάρχει ένα σημαντικό κενό στο σενάριο και θέλω να το καταγγείλω αυτό.
Το ψάρι Anthiinae (Ανθία;) απο την άλλη είναι επίσης ερμαφρόδιτο αλλά κάνει το αντίθετο απο τον κλόουν. Αν δηλαδή το αρσενικό της ομάδας πεθάνει τότε το πιο μεγάλο θηλυκό, σταματάει την αποτρίχωση και ζητάει να το φωνάζουν Βαγγέλη. Αν τώρα υπάρχει κι άλλο αρσενικό που θέλει την πρωτοκαθεδρία στο χαρέμι τότε τα πράγματα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά βίαια (απο τη μεριά του Βαγγέλη κυρίως).

4. Flatworms – ή αλλιώς «ο χαμένος τα παίρνει όλα»


Τι γίνεται όμως αν δεν θέλεις να αλλάξεις φύλο βρε αδερφέ; Διότι it΄s a man world και είμαι άντρας και το κέφι μου θα κάνω. Άλλα τα προνόμια του αρσενικού. Το flatworm, ένα είδος σκουληκαντέρας, είναι κι αυτό ερμαφρόδιτο που σημαίνει οτι έχει και αρσενικά και θηλυκά αναπαραγωγικά όργανα. Όταν δυο σκουλήκια του είδους συναντηθούν και θέλουν να κάνουν παιδάκια, αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο πρόβλημα. Ποιός θα φοράει τα παντελόνια στην οικογένεια; Τη λύση δίνει ένας ιδιότυπος ανταγωνισμός όπου κραδαίνοντας τα πέη τους οι δύο σκώληκες ξιφομαχούν! Και όποιος προλάβει πρώτος να διεισδύσει...πρόλαβε! Κάνει τη δουλειά του και φεύγει ενώ τα βάρη της οικογενείας αναλαμβάνει η νέα μαμά. Και δεν παίρνει ούτε διατροφή ούτε τίποτα.

3. Κορέοι – ή αλλιώς Κόναν ο βάρβαρος


Ποιός Μαρκήσιος ντε Σαντ και ποιός Καλιγούλας. Κοριός κυρίες και κύριοι! Δεν φτάνει που πίνει το αίμα μας είναι και διεστραμμένος! Ο κοριός είναι εξαιρετικά βιαστικός κατά τη σεξουαλική πράξη. Τόσο βιαστικός που δεν ψάχνει να βρει το θηλυκό αναπαραγωγικό όργανο, του αρκεί να ανοίξει μια τρύπα με το αιχμηρό του εργαλείο στο σώμα της συντρόφου του και εναποθέτει εκεί το γενετικό του υλικό. Ευτυχώς τα θηλυκά έχουν αναπτύξει ειδικά κύτταρα για να αμυνθούν ενάντια στην –αψυχολόγητη – συμπεριφορά του εραστή τους. Και επειδή υπάρχει θεία δίκη, κάποια αρσενικά, μπορεί να καρφωθούν από άλλο αρσενικό επειδή τους μπέρδεψε με θηλυκό (το λες και προσβόλα) και στη συνέχεια να πεθάνουν.

2.Αλογάκι της Παναγίας – ή αλλιώς «μου’ρθε μια λιγούρα»


Και τι δεν κάνουν τα αρσενικά για να πηδήξουν. Το απόλυτο παράδειγμα είναι τα αλογάκια της Παναγίας τα οποία διατρέχουν τον κίνδυνο να αποκεφαλιστούν και να φαγωθούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Που παρεμπιπτόντως συνεχίζεται και αφότου τα αρσενικά χάσουν το κεφάλι τους. Αυτό το λες και νεκροφιλία. «-Μαμά πού είναι ο μπαμπάς; - Ε, να μου ήρθε μια λιγούρα...»

1. Μαύρη αράχνη – ο απόλυτος σεξουαλικός κανιβαλισμός


Μια διαφορετική ιστορία αγάπης. Διστακτικό αρσενικό πλησιάζει δήθεν αδιάφορο θηλυκό. Αρσενικό κλείνει το μάτι. Θηλυκό γλείφει το πάνω χείλος. Αρσενικό πιάνει το υπονοούμενο και ξεκινάει την πράξη. Θηλυκό κάθεται. Αρσενικό τελειώνει. Θηλυκό τρώει το αρσενικό ή το τυλίγει για να το φάει αργότερα. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Αγαπημένο τραγούδι της το She’s a man eater... κυριολεκτικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου